Home  News  Games  Foto's  Links  Contact

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Barsaman

Op een zomerdag, tijdens een autorit in het Zwarte Woud, vertelde ik mijn zoon over een idee dat ik had n.a.v. een stripboek. In Storm, de kronieken van Pandarve deel 13: De doder van Eriban, schetsen Don Lawrence en Martijn Lodewijk twee maal een scene waarin gladiatoren vechten tot de dood in een arena waarin pilaren schijnbaar willekeurig en met verschillende snelheid in zand danwel lava wegzakken. Gebruik maken van hoogte-verschillen en tactisch inzicht bieden de beste kans op overleven.

Terug op de camping ging hij enthousiast aan de slag in MineCraft om wat beeld te scheppen bij mijn idee. Het schetsen op papier en meteen alle ideeŽn opschrijven bood bij terugkomst in Nederland alle input om lekker aan de slag te gaan.

  Benodigdheden

PVC-buizen van 50mm doorsnee, om in ringen de pilaren op te kunnen bouwen, plasticard voor een stevige bodem van de arena plus de bovenkant van de pilaren en isolatieschuim om er in een zeshoekige vorm een muur omheen te bouwen.

 

  Een bouwtekening

Die hebben we dit keer niet echt, wel een plaatje uit Storm 13: De doder van Eriban:

Okee, wel een beetje een schets dan, maar wordt je hier wijzer van?

 

  De onderdelen

Wat komt er zoal bij kijken? Het doel is om de pilaren in hexagon-formatie weg te zetten en een zeshoekige kasteelmuur er om heen. Ik ben begonnen met de muren, ook omdat ik nog moest uitzoeken hoe ik de pilaren later zou kunnen gaan maken. Zie voor het generieke deel over kasteelmuren het topic Kasteel. Voor de hoeken in de zeshoekige arena had ik bedacht om driehoeken te maken:

En nog in concept ziet een hoek van de arena er dan als volgt uit:

 

  De torens

Dit was duidelijk het spannendste deel van hoe de tafel te maken! 37 pilaren maal vier ringen per pilaar is 148 ringen. Met de hand zagen is geen optie, zeker niet als het recht moet zijn. Ik mocht me gelukkig prijzen dat ik enkele zondagmiddagen achter een draaibank kon gaan staan:

Na een tijdje snijden was de eerste score (ringen van 20 mm hoog):

 

Hoe zet je de pilaren mooi strak in elkaar? Met een plastic rand uit een lamel van een vouwgordijn.

Samengesteld ziet een pilaar er dan als volgt uit:

Voor de ondergrond heb ik een plaat plasticard gebruikt die plm 46 x 52 cm is, gemeten van rand tot rand of hoekpunt tot hoekpunt. Hierop met 40 mm ringen (die in hoogte van 10 mm zijn gesneden), voorzien van een houten wigje om het iets ruimer te zetten, de basis gezet voor waar de pilaren op kunnen staan:

 

Die ringen worden dan van een afdekplaatje voorzien. Met het meespuiten in de kleur die de grond ook krijgt simuleer je het restant van de pilaar dan onder de grond verdwijnt:

 

   Eindresultaat

Dan ziet het er later zo uit:

 

Hans Jacobs