Home  News  Games  Foto's  Links  Contact

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
Onder de vele miniaturen games die je tegenwoordig kunt spelen bevinden zich ook een aantal spellen die zich in de Tweede Wereldoorlog afspelen. Flames of War is hiervan wel de bekendste en populairste te noemen.

Flames of War, ofwel FOW, speel je met figuren van schaal 1 op 100. De speelfiguren bestaande uit infanterie, artillerie en cavalerie eenheden, moeten eerst in elkaar gezet en geschilderd worden. Dit is voor veel spelers al een belangrijk deel van deze hobby, waarin ze een stuk creativiteit kwijt kunnen.

Er kunnen legers samengesteld worden van de belangrijkste strijdende partijen, zoals de Duitsers, Britten, Russen, Amerikanen en Italianen. Maar ook kleinere bondgenoten zoals bijvoorbeeld Finnen, Roemenen en Australiërs komen aan bod.

Verder heb je de keuze in welke periode je wilt spelen namelijk late war (1944-1945), mid war (1941-1943) en binnenkort ook 'early' war (1939-1940).

Nadat je de keuze hebt gemaakt met welk land en in welke periode je wilt spelen ga je een legerlijst samenstellen. Hiervoor gebruik je een regelboek waarin alle inzetbare legeronderdelen worden beschreven en welke kosten (in punten) je hiervoor betaald. Deze punten houden het spel in balans. Als iedere speler of team met hetzelfde aantal punten speelt is het een eerlijke match.

 

Als het leger dan klaar voor de strijd is, heb je alleen nog een tegenstander nodig en kan de veldslag beginnen. Je hebt natuurlijk een hele hoop opties voor de keuze van het spelverloop. Je kan kiezen om historische veldslagen na te spelen, speciaal ontwikkelde scenario`s te proberen of één van de vele spelopties zoals bijvoorbeeld 'Free for All', 'Hold the Line' of het veroveren van bepaalde 'objectives'.

Een groot deel van de charme van dit spel is toch zeker het visuele aspect. Zowel de zelf geschilderde legers als de met zorg opgezette speeltafels dragen veel bij aan het speelplezier.

 

Al geruime tijd organiseert een lid van Militia Brabantia wekelijks op woensdagavond en op zaterdagmiddag in spellenwinkel GameForce gelegenheid om je krachten te komen meten, een kijkje te nemen of informatie in te winnen. Een gezellige groep spelers is vanaf ongeveer 19:00 tot 23:00 uur aanwezig.

 

Heb je interesse in dit spel en wil je meer weten kom dan gewoon langs bij GameForce  of neem contact op via Militia Brabantia of mail mij op info@verwijlen.nl.

 

 

Fons Verwijlen