Home  News  Games  Foto's  Links  Contact

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Flames of War (FoW) speel je met 15mm-figuren, ofwel schaal 1:100. De speelfiguren, bestaande uit infanterie, artillerie, cavalerie en vliegtuigen, moeten eerst in elkaar gezet en geschilderd worden. Dit is voor veel spelers al een belangrijk deel van deze hobby, waarin ze hun creativiteit kwijt kunnen.

 

Er kunnen legers samengesteld worden van de belangrijkste strijdende partijen, zoals Duitsers, Britten, Amerikanen en Russen. Maar ook van de Bondgenoten van zowel de Axis en de Allies. Naast de keuze voor een land, heb je ook de keuze voor een periode uit de oorlog.Elke periode heeft zn eigen landen en wapens. Te spelen periodes zijn early war (39-40), mid war (41-43) en late war (44-45).

Na de keuze van land en periode, stel je een legerlijst samen. Hiervoor gebruik je een regelboek waarin alle legeronderdelen worden beschreven en hoeveel punten ze kosten om in te zetten. Het aantal te gebruiken punten wordt vooraf afgesproken en houden het spel in balans.

Je hebt natuurlijk een hele hoop opties voor de keuze van het spelverloop. Je kan kiezen om historische veldslagen na te spelen of speciaal ontwikkelde scenario`s uit het regelboek te proberen. Een groot deel van de charme van dit spel is het visuele aspect. Zowel de geschilderde legers als de speeltafel met scenery dragen veel bij aan het speelplezier.

                

De Militia Brabantia speelt in spellenwinkel Gameforce; woensdagavond 19.00-23.00 uur en/ of zaterdagmiddag 12.30-16.00 uur.

Heb je interesse in dit spel en wil je meer weten kom dan gewoon langs bij GameForce  of neem contact op via Militia Brabantia of mail mij op info@verwijlen.nl.

 

 

Fons Verwijlen