Home  News  Games  Foto's  Links  Contact

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Flames of war Special

8 mei 2010 Gameforce

 

Wekelijks wordt er in de Gameforce te Eindhoven Flames of War gespeeld.

Op de woensdagavond en op de zaterdagmiddag zijn er dan meestel veldslagen aan de gang.

Zonder dat het meteen een ‘officieel’ toernooi zou worden was er de behoefte om eens wat uitgebreider uit te pakken. Twan, Fons en Paul staken de koppen eens bij elkaar om met deze Special op de proppen te komen.

 

Er werd uiteindelijk gekozen voor midwar legers zodat zoveel mogelijk spelers de mogelijkheid hadden om mee te doen. Voor de middagsessie werd er geloot, ’s avonds werden de winnaars aan elkaar gekoppeld en hetzelfde met de verliezers.

Doel was om een hele dag met de hobby te kunnen bezig zijn en aan een stukje teambuilding te doen. Zo zou er een middag en avondveldslag zijn, die werd onderbroken door samen een hapje te gaan eten.

 

 

Paul fungeerde als scheidsrechter en er waren uiteindelijk een achttal spelers, die aan vier zeer diverse tafels elkaar te lijf gingen; woestijn, stad, heuvelgebied en een soort savanne. Er waren ook diverse leden van de militia komen kijken die dan zelf geen FOW spelen, maar het wel eens wilden zien en als secondant optraden.

 

 

De stedentafel was toch wel de mooiste van de vier speeltafels. Met dank aan de ‘Stalingrad’ gebouwen van Paul en het schilderwerk van Frank die een klus die al een jaar lag te wachten in een paar weken piekfijn klaar had. Als ‘dank’ mocht hij op deze tafels Yanks gaan hakken.

 

Vond Rik in de middagbattle op deze tafel tegen Frank zijn Waterloo, het verging Fons in de avondbattle niet veel beter tegen Michiel. In beide gevallen waren de Russen te sterk.

Michiel legt nog eens uit waarom zijn Russische tankovy de Duitse grenadiers zo’n pandoering gaven. Fons denkt er het zijne van; spelen tegen zijn ‘angstgegner’ met een verre van ideaal scenario en dan helemaal niets aan versterkingen krijgen.

Sommige dingen zijn niet grappig, zoals een horde T-34 tanks op je linkerflank en een horde T-70 op je rechterflank. Dit gaat zelfs de Duitse veteranen te ver. Waar blijven nou de Stug’s die als versterking beloofd zijn?

Zowel spelers als secondanten hebben zich prima vermaakt. Een special II is dus al in de maak. Hopelijk met alle goede dingen van deze dag en alles wat nog verbeterd kan worden!

Fons Verwijlen