Home  News  Games  Foto's  Links  Contact

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Flames of War

Demonstratie

op de

Scale Model Challenge

 17 Oktober 2010

Koningshof te veldhoven

 

Zondag 17 oktober jongstleden hebben Don, Richard en Fons namens de Militia Brabantia een Flames of War demonstratie verzorgd op de Scale Model Challenge die dit jaar in Koningshof te Veldhoven werd georganiseerd.

 Don en Richard speelden 2000 punten Geallieerden; Don 1000 punten Amerikanen en Richard 1000 punten Britten. Fons zette 2000 punten Duitsers op tafel.

Deze demotafel stond op een perfecte plek; meteen bij de ingang. Het eerste wat mensen zagen als ze binnenkwamen was onze ‘late war’ veldslag!

  De tafel was 180 x 180 cm (9 platen), met een doorwaadbare rivier en een kapotgeschoten stadje. In deze ‘Free for All’ (= verover één van de twee objectives bij de tegenstander) hadden de Duitsers hadden zich in het deel van het stadje achter de rivier teruggetrokken. De Geallieerden waren vastbesloten ze daaruit te schoppen.

 

 

 

 

 

 

 

De Geallieerden lieten er geen gras over groeien en hun tanks gingen meteen in de aanval! Op de Duitse linkerflank hadden ze weinig te duchten van de Hetzers, en de Brumbären waren nog ver weg. Zo naderden ze de lichtverdedigde Duitse stellingen.

 Op de rechterflank vormden twee Sturmtigers en een Tiger IE wel een onoverkomelijk obstakel. Meteen de allereerste beurt ging de Firefly in vlammen op!  Hiermee waren de Britten hun echte slagkracht verloren en werden de andere Britse tanks in het defensief gedrongen. Vanuit de bosrand maakten ze het de Duitsers nog knap lastig en konden die niet zomaar de infanterie gaan aanvallen. 

Ging alles op de rechterflank redelijk naar wens, op de linkerflank leek de beslissing te vallen. Eén platoon infanterie stond daar tussen de Amerikaanse tanks en het objective. Te lichte kanonnen op de Hetzers en teveel gemiste stormtroopermoves bij de Brumbären leken Fons de partij te gaan kosten. Zijn infanterie moest zich terugtrekken, maar we ‘vergaten’ de breaktrough assault! Het was dan een hele toer voor Fons geweest om zijn armor tot op 10 cm van het objective te rijden en had de overwinning naar de Allies gegaan. Nu kwam er een Duitse gegenangriff! 

  

Fons, en zijn Vlaamse secondant, had nu weer wat meer reden tot lachen. Veel nagels had hij in ieder geval niet meer over. Door het oog van de naald is een understatement in deze.

Tijdens de tegenaanval werden de Shermans op de linkerflank uitgeschakeld en lag deze flank helemaal open voor de Duitsers. De Hetzers raceten naar het objective, maar werden tot op één tanks gedecimeerd door Geallieerd antitankgeschut.

Deze laatste der Mohikanen bleef wel binnen 10 cm van het objective en dat bleek voldoende om de overwinning te claimen.

Een dubbeltje op z’n kant is de uitdrukking die het best past bij deze spannende veldslag!

 

 

 

 

 

 

 

Heb je het bovenstaande verslag gelezen en ben je geïnteresseerd om eens te komen kijken of om mee te spelen, mail naar: info@verwijlen.nl , want wekelijks wordt er in de Gameforce te Eindhoven Flames of War gespeeld.