Home  News  Games  Foto's  Links  Contact

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Demonstratie

op de

Scale Model Challenge

 2 Oktober 2011

Koningshof te veldhoven

 

Net zoals vorig jaar hebben Don, Richard en Fons namens Militia Brabantia een Flames of War demonstratie verzorgd op de Scale Model Challenge die dit jaar in Koningshof te Veldhoven werd georganiseerd.Don zou met een 4000 punten Amerikanen de stranden bestormen, waar Fons hem met ruim 2000 punten aan troepen en versterkingen opwachtte. De 2000 punten ‘Red Devils’ van Richard waren in het achterland geparachuteerd waar ze nu een dorp bezet hielden, wachtend op de Amerikaanse versterkingen vanaf de kust. Hier was Fons de aanvaller met 1600 punten gemotoriseerde troepen.Onze demotafel stond op een perfecte plek; meteen links de ingang. Het eerste wat mensen zagen als ze naar de handelaren liepen was onze versie van operatie Overlord, onze ‘D-Day’ veldslag. De tafel was 180 x 240 cm (12 platen), met een zwaar gefortificeerd strand en een dorp in het achterland. De D-Day sfeer werd nog eens extra onderstreept door de diashow aan de rand van het speelveld, geweldige vondst!


De missie was voor alle partijen duidelijk: De Amerikanen moesten door de Duitse kustverdediging breken om de parachutisten te ontzetten. De Duitsers moesten proberen zoveel mogelijk schade aan te richten aan het strand en ondertussen de Britten uit het dorp jagen.Don liet er geen gras over groeien en landde de eerste beurt met ontzettend veel troepen en ondanks felle tegenstand en veel verliezen kreeg hij al snel vaste voet op het strand. Machinegeweernesten en PaK- posities werden vrij snel geëlimineerd. Voor de achterliggende bunkers waren er te veel potentiële doelen, een directe aanval op de loopgraven was een kwestie van tijd! Diverse keren werden deze aanvallen afgeslagen en de aanvallers teruggeworpen, maar na elke aanval waren er grotere gaten te zien in de Duitse linies.In het achterland konden de Duitsers onbedreigd tot de rand van de stad oprukken, maar daarna brak de hel los! De hanomags van waaruit de grenadiers hun aanvallen uitvoerden bleken niet bestand tegen de overvloedige artillerie en de voorhoede van de Britse para’s week alleen na zware verliezen te hebben toegebracht. Dit samen met het gemis van 400 punten leidde tot een stilstand en uiteindelijke nederlaag van de Duitsers. Zeker toen de Amerikanen na zware gevechten uiteindelijk ook de bunkers hadden uitgeschakeld en klaar waren zich op het achterland te storten!
 


Fons

 


Heb je het bovenstaande verslag gelezen en ben je geïnteresseerd om eens te komen kijken of om mee te spelen, mail naar: info@verwijlen.nl.
 

Wekelijks wordt er in de Gameforce Visserstraat 18a te Eindhoven Flames of War gespeeld. De Militia Brabantia heeft er tweewekelijks hun clubdag. Hou onze site en forum hiervoor in de gaten