Home  News  Games  Foto's  Links  Contact

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scale Model Challenge

 12 Oktober 2014

Koningshof te Veldhoven

Zondag 12 oktober jongstleden hebben Don, Rik, Jelmer en Fons namens de Militia Brabantia een Flames of War demonstratie verzorgd op de Scale Model Challenge die in Koningshof te Veldhoven werd georganiseerd. Richard en Vincent speelden een Navarchus zeeslag. Dit was vanaf 2010 de vijfde Militia Flames of War demo op rij.

 
Navarchus


Flames of War

 

D-DAY met Flames of War

Tijdens deze Militia interpretatie van D-Day, speelde Don met de Amerikanen die Utah beach bestormden. Jelmer was intussen met de Britse para’s achter de Duitse linies geland. Hij verhinderde de Duitse versterkingen, gespeeld door Rik, de Festungskompagnie, o.l.v. Fons, te ondersteunen.

De Yanks bestormden met zo’n 3300 punten het strand, daar zat een Festungskompagnie van 2000 punten hen af/ op te wachten. Para’s en Duitse versterkingen waren met 2000 punten gelijk.

  

Vorig jaar stonden we helemaal achterin een gang. Dat leek rustig, maar iedereen stiefelde bij ons langs voor de wc of een peuk. Dit jaar stond onze demotafel helemaal centraal in de grote hal. Helaas ver weg van de handelaren, waar de meeste drukte is, maar wel dicht bij de catering waar dus ook veel volk kwam. Briefjes op de juiste tafels plakken bleek voor de organisatie erg moeilijk, waardoor we met de kleine tafels van onze buren werden opgescheept. Ons speelveld werd nu 240x180 ipv 240x240, beetje krap en dus beetje jammer.

 

Er werd gekozen voor een rustige lang uitgesponnen slag, elke speler kwam apart na elkaar aan de beurt. Op deze manier bleef het overzichtelijk en kon ieder zijn ding doen en was er voor de anderen meer tijd mensen uitleg te geven of even iets anders te doen.

 

Fons en Don hadden ieder geluk en ongeluk; Don had elke beurt de pech dat zijn tanks niet wilden landen, hierdoor was zijn landingsstrook erg kort en geconcentreerd, waardoor Fons maar 40% van zijn kustverdediging kon gebruiken.

 

In het dorp hadden zowel Jelmer als Rik moeite om voldoende units op tafel te krijgen. De para’s van Jelmer maakten er een gewoonte van om tegen gebouwen te pletter te vliegen en de Tiger tanks van Rik waren van plan pas te komen toen we al aan het inpakken waren.

 

Met beperkte middelen wist één squad van de Festungskompagnie de landende troepen nog een hele tijd van zich af te houden, maar met de Britten in de rug kon er vanuit de andere loopgraven amper hulp worden geboden. Zelfs zonder tanks namen de Yanks de loopgraaf uiteindelijk in en werden de bunkers i.s.m. de para’s uitgeschakeld. Toen zelfs de Shermans het aandurfden om te landen leek het lot van de Duitsers bezegeld…

Maar de battle was echter nog niet ten einde, want de Duitse versterkingen hadden in het dorp wel duidelijk de overhand, maar de tijd gooide roet in het eten. Misschien op een volgende SMC een rematch. Iedereen bedankt voor de komst en de support.

Heb je het bovenstaande verslag gelezen en ben je geïnteresseerd om eens te komen kijken of om mee te spelen, mail naar: info@verwijlen.nl, want wekelijks wordt er in de Gameforce te Eindhoven Flames of War gespeeld.