Home  News  Games  Foto's  Links  Contact

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scale Model Challenge

11 Oktober 2015

Koningshof te Veldhoven

 

 

Flames of War

   Demonstratie

 

Jelmer en Fons hebben namens de Militia Brabantia een Flames of War demonstratie verzorgd. De banieren van de Militia werden opgesteld op de Scale Model Challenge die in Koningshof te Veldhoven werd georganiseerd. Dit was de zesde FoW demo door de Militia op rij.


De tafels van Militia Brabantia

Jelmer speelde met het Britse XXX Corps, 1600 punten en verdedigde Arnhem bridge met de Britse 1e airborne brigade, 1500 punten. Fons verdedigde Hell’s Highway met een kleine 1600 punten fallschirmjäger, terwijl kampfgruppe Gräbner de brug bij Arnhem aanviel met 1500 punten. Stonden we vorig jaar in de centrale hal, dicht bij de kunstenaars en de catering met veel aanloop, dit jaar stonden de demotafels van FoW en Old West in een aparte zaal waar een Warhammertoernooi werd gehouden. Niet direct in de loop, gelukkig toch verschillende keren uitleg kunnen geven aan oprecht geïnteresseerde mensen.


A bridge too far?

De tafel was 240 x 120 cm (8 platen), met Waalbrug en Rijnbrug, het platteland van de Betuwe en Arnhem waar de para’s zich aan de noordzijde van de brug hadden verschanst en ingegraven, wachtend op de Duitse tegenaanval. Het was onze invulling van een gecombineerde slag uit Hells’s Highway en A bridge too far.


Duitsers rukken op

Beide partijen waren zowel verdediger als aanvaller; Jelmer kwam de para’s in Arnhem te hulp, maar de bruggen werden verdedigd door de fallschirmjäger. De verschanste para’s moesten op hun beurt kampfgruppe Gräbner afslaan, die met pantserwagens en halftracks Arnhem bridge en Arnhem op de Britten wil heroveren.

  
Tanks gaan in vlammen op

Aan de ‘Hell’s Highway’ kant had Jelmer grote problemen met de ingegraven infanterie en de Jagdpanther; De infanterie was amper te raken met geschut en machinegeweren en de twee blokken van negen fallschirmjägers lagen derhalve rotsvast de bruggen te blokkeren. De Jagdpanther schoot de Fireflies weg en was daarmee de Britse tanks de baas. Zelfs de snel weggeschoten Jagdpanzers namen nog een Firefly mee in hun vurige einde. Fons voelde zich oppermachtig aan deze kant van de tafel en zette de Jagdpanther uitdagend en arrogant midden op het speelveld met bereik naar alle kanten…maar ook zonder cover..! De Britse artillerie had nog geen deuk in een pakje boter geschoten, maar zag nu de kans schoon! Inrangen op een vier, raken op een drie, firepower een twee…exit Jagdpanther en einde van de aspiraties van Fons! Voor de fallschirmjäger begon het grote bibberen.

  
Exit Jadpanther?

Aan de Arnhem kant verliep de slag in eerste instantie heel voorspoedig voor Jelmer. De antitankkanonnen maakten gehakt van de pantserwagens die de brug waren overgestoken, de halftracks zochten een goed heenkomen achter de gebouwen. Van een frontale aanval kon geen sprake zijn, gekozen werd voor aanvallen over beide flanken. Een daarvan werd moeiteloos afgeslagen, met verschrikkelijke verliezen. Over de andere flank wisten de Duitsers de Britten steeds te pinnen, maar de aanval moest iedere keer weer afgebroken worden. Pas op het eind van de dag braken de Duitsers door en kon het opmoppen beginnen. De tijd was de grote spelbreker om het spel echt uit te spelen; er werd een eervolle ‘draw’ afgesproken.


Een eervolle draw

 

 

Legends of the Old West

Demonstratie

 

Don, Richard en Dennis hebben namens de Militia Brabantia een Legends of the Old West demonstratie verzorgd: A fistfull of dice.


El pueblo viejo

Na de Navarchus tafel van de SMC 2014 hadden we dit jaar, naast de standaard Flames of War tafel een western-tafel neergezet.

 
Cold beer and liquor

Het strijdtoneel was een spaghetti-western stadje waar saloon en galg niet ontbraken We speelden met de regels van "legends of the old west". Het scenario was een shoot-out tussen de ‘desperate desperado's’ en twee posses ‘lawmen’. Tuco, Blondie en Angel Eyes lieten deze gunfight niet aan zich voorbij gaan.


Tuco, Blondie and Angel Eyes

Zoals altijd bij dit skirmish spel ontstonden er hilarische momenten. Toen de rook was opgetrokken bleken de meeste overlevenden uit de lawmen-posse van Dennis te bestaan. Kortom een geslaagde dag.

    
The tequila boys

 

 

Heb je het bovenstaande verslag gelezen en ben je geïnteresseerd om eens te komen kijken of om mee te spelen, mail naar: info@verwijlen.nl, want wekelijks wordt er in de Gameforce te Eindhoven Flames of War gespeeld.