Home  News  Games  Foto's  Links  Contact

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Legends of the

Old West 2009

   
21 november 2009

Met 8 desperado's vochten we in november een klein toernooi uit met vier scenario's. Hier een beschrijving van de scenario's.

Er was overigens de mogelijkheid om extra nitro of dynamiet te kopen voor een zacht prijsje. Later bleek dat de dynamiet zo goedkoop was, dat deze af en toe in je hand al ontplofte...   ;-(

 

Scenario open range

Het is 1862. Twee burenfamilies (familie Jones en familie Smith) zitten bij elkaar aan de jaarlijkse BBQ (inclusief een Cheyenne danseres). Er komt een verloren koe ter sprake bij de familie Jones. Een van de snuggere Jones stelt een vraag hierover aan iemand van de familie Smith. Deze laatste heeft blijkbaar achteraan gestaan bij het uitdelen van het verstand en klapt weldra uit de school en zegt dat ze heus geen eigen koe met een BBQ gaan opdienen. Een goed verstaander heeft genoeg aan een half woord en de Jones verlaten met veel kabaal het feestmaal. Er wordt nog geroepen over wraak en er wordt zelfs gescholden en gespuugd. (De koe is volgens de overlevering daarna volledig verorberd, wat er met de Cheyenne is gebeurd blijft tot op heden een onopgelost raadsel)

Een paar dagen later is het dus raak. De familie Jones sluipt naar de range, knipt het hek open en probeert koeien te stelen. Dit scenario gaat dit realistisch weergeven. Trek een kaart wie de aanvaller is en wie de verdediger is.

Scenario - jailbreak

Het koeienincident kan natuurlijk niet ongestraft voorbij gaan. De familie Smith heeft iemand ontvoerd van de Jones en gevangen gezet in een afgelegen bouwval. De locatie is niet lang geheim gehouden. In de lokale saloon is na een paar whiskies deze geheime plaats al een paar keer over de dikke dronkenmanstong gegaan. De Jones zijn vastberaden om hun familielid te bevrijden. Dit scenario geeft aan hoe een en ander gegaan kan zijn. Explosieven werden niet geschuwd ondanks de eventuele nadelige effecten die dit onbetrouwbaar goedje heeft op dieren, mensen en dingen in haar directe omgeving. De plaatselijke hardware store merkt dat zijn omzet verder stijgt. Leden van beide families treffen elkaar immers regelmatig bij de kassa van de winkel zonder een woord te wisselen of de ander een blik waardig te gunnen. Trek een kaart wie de aanvaller is en wie de verdediger is. Succes !

Scenario - vendetta

Het bevrijdingsincident zit de families niet lekker. En dan is het verlies van familieleden nog het minste wat hen dwarszit Ze willen wraak nemen maar het gaat alleen maar van kwaad tot erger. Na het elkaar boos aankijken en het daarop volgend geduw en het uitlachen willen ze nu zover gaan om de andere familie volledig om zeep te helpen. Ze besluiten nu een besloten feestje ruw te gaan verstoren. Dit feestje (ter gelegenheid van de 102de verjaardag van grandma Jones) vindt plaats in het buurtgebouwtje aan de rand van de stad. Dit derde scenario geeft aan wat er in grote lijnen gebeurd is. Ook hier wordt dynamiet niet geschuwd. In de winkel proberen de families zelfs onopgemerkt voor te kruipen. Trek een kaart wie de aanvaller is en wie de verdediger is. Succes !

Scenario high noon (duel variant)

De kidnapping, en de partycrash hebben de gemoederen niet met rust gelaten. De grootte van de families is gehalveerd en er zijn nog maar weinig mannen over. De hoofden van de families willen er toch voor zorgen dat er genoeg mannen en vrouwen in de familie overblijven voor een grote kans op gezond nageslacht en besluiten de zaak op de volgende manier op te lossen. Graag willen ze dit als echte mannen uitvechten en op een willekeurig tijdstip (12.00 uur s middags) spreken ze af op de hoofdweg van het stadje om alles voor eens en voor altijd uit deze wereld te helpen. Zonder de rest van de familie erbij te betrekken (om er zodoende geen bloedbad van te maken) sluipen ze weg vanuit hun huis. De familieleden merken al snel dat hun familiehoofden weg zijn en komen snel in actie met goedbedoelde intenties om hen bij te staan. En voor n druppelen de familieleden het stadje binnen. Dit scenario laat zien dat een bloedbad voorkomen had kunnen worden maar dat schietgrage jonge familieleden iets verstoord hebben. Succes !

 

Don Evers