Home  News  Games  Foto's  Links  Contact

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Warhammer Historical Toernooi

Glory or Dishonour 2009

   
6 juni 2009

 

 

Twee verslagen van Glory or Dishonour:

Op 6 juni 2009 hebben Rick Mol en ik deelgenomen aan het tournooi "Glory or Dishonour" van Militia Brabantia. Het was een toernooi in 2 poules, echte oudheid en dark ages/vroeg Middeleeuws.

Ze spelen in een ruimte die gratis beschikbaar wordt gesteld door spellenwinkel Gameforce. In principe een postorderbedrijf, maar achter het kantoor/magazijn is een winkeltje ingericht en een enorme ruimte waar gespeeld kan worden.... we kunnen daar echt jaloers op zijn, ik schat ongeveer 5 x de ruimte die wij hebben in het Fort.

Maar die ruimte wordt ook benut door andere groepen en vaak ook tegelijkertijd. Er zijn ook een aantal tafels waar zeer regelmatig geschilderd wordt (en wat wij hebben gezien, niet onverdienstelijk!!) Bovendien is die ruimte 6 dagen per week in gebruik bij Magic-kaartspelers, spellenclubs en natuurlijk ook Militia Brabantia, een echte wargameclub.

Vorig jaar is al een poging gedaan tijdens een bijeenkomst van Ducosim om een soortgelijk toernooi op te zetten. Helaas was er van onze club niemand beschikbaar om daaraan deel te nemen. De planning van dit toernooi viel ongunstig, de Murphen ontdekten erg laat dat ze op dezelfde dag een lustrum hadden te vieren. Beetje knullig, ik ben ook lid van die club en ik heb daarover wel wat dingetjes langs zien komen via hun Forum over een groot zombie-gebeuren, maar mij trok dat echt niet en ik heb daarom gekozen voor dit toernooi. Hoewel de opkomst van spelers van andere clubs erg tegenviel, was het toch een heel leuk toernooi. Rick en ik hebben ons best geamuseerd, prettig gespeeld in een uitstekende sfeer.

Ze zijn van plan om het volgend jaar weer zo'n toernooi te organiseren en ik raad iedereen aan om mee te doen. Al is het alleen maar voor de goede sfeer binnen die club en het onderhouden van contacten met andere clubs.

Karel van den Arend

 

 

Op zaterdag 6 juni hield Militia Brabantia haar eerste Warhammer Ancient Battles toernooi. Er werden op deze dag twee afzonderlijke toernooien gehouden. Een toernooi voor oudheid legers en de ander voor legers uit de vroege middeleeuwen. We speelden drie scenario’s welke te samen een zogenaamde verhalende campaign vormden.

Het toernooi begon om 10:30 uur echter waren alle deelnemers zo enthousiast dat iedereen om 09:00 uur al aanwezig was. Dit betekende dat we wat eerder konden beginnen met het toernooi.

Het eerste scenario bestond uit twee strijdmachten opgemaakt uit de voorhoede van het algehele leger. De verkenners van beide legers kwamen elkander tegen en zo ontstond er een schermutseling. ( skirmish battle )

Nadat het eerste scenario gespeeld was hadden we tijd voor een praatje met elkaar en een uitstekend verzorgde lunch. Rond 13:00 uur was het echter weer tijd op de wapens op te pakken en de verhitte strijd voort te zetten.

Het tweede scenario bestond uit een leger dat de andere overviel tijdens hun mars naar het strijdveld. ( ambush ) Het derde en laatste scenario bestond uit een flank aanval. ( flank attack ) Hierna werden de tafels en legers op geruimd. Na kort wachten op de punten telling werden de winnaars bekend gemaakt.

Hieronder volgt de lijst met winnaars in hun deelgenomen toernooi. We willen graag ons dank benadrukken voor Gripping Beast voor het beschikbaar stellen van fantastische prijzen en Twan voor het beschikbaar stellen van spelletjes winkel Gameforce te Eindhoven en zijn bijdrage aan de prijzen pot!! Felicitaties voor de winnaars en doordat deze dag door de deelnemers geweldig werd gemaakt zijn er zeker geen verliezers!

Namens Militia Brabantia,

 

 

De winnaars:

Oudheid toernooi: Winnaar: Dennis Klinkenberg
Meest sympathiek speler: Koen
Mooist geschilderd leger: Rick Mol
Meest historisch correcte leger: Richard

Vroege Middeleeuwen toernooi: Winnaar: Frank Houkes
Meest sympathieke speler: Joop Wagemaker
Mooist geschilderd leger: Frank Houkes
Meest historisch correcte leger: Frank Houkes

 

We werden met trots gesponsord door:

 

 

Tot volgend jaar op 'Glory or Dishonour' 2010 !